Изпратихме 2009 година – година на социалните мрежи

Както и международни, така и българсски – социалните мрежи станаха част от ежедневието на почти всеки един Интернет потребител

През 2009 г., социалните мрежи вече не съдържаха постове, описващи само незначителни събития като например да кажем на хората какъв сандвич сме яли за обяд или пък за това какво страхотно място за паркиране сме намерили в центъра на града. Вместо това, те много повече приличат на място, където можем да споделим с целия свят всичко, което ни интересува – от политически идеи до паднали самолети и политически събития в реално време.

Потребителите на социалните мрежи също така коренно са се променили – от традиционните тийнейджъри и студенти до хора от всякакви възрасти. Сега списъкът включва много от техните родители и дори баби и дядовци, които сега използват технологията като основен начин на общуване.

От световните социални мрежи – най-значителен дял заемат Facebook и Twitter, а от българските – Svejo.net и fanopic.com

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Готова ли е Google да понесе пореден удар от Facebook ?
Оценка на публикацията
( No ratings yet )
Add a comment

 1. Bogatite.com

  Вярно е това. Тази година нашумяха толкова много социални мрежи, че имам чувството как IRC преди години си беше писане на писма. Ужасна работа, ама ги ползваме ежедневно – поне 2-3.

 2. pavel author

  Леле, споменавате за IRC – едно време 1999- 2004 г. бях доста активен в IRC и … сега като се сетих – скоро някъде към средата на 2009 г. реших да тествам да видя ко се е променило там и … всичко си е по старуму… с разликата, че няма хора в каналите. Просто IRC замря отвсякъде :)))
  Но социалните мрежи просто бележат здрав ръст.

  Иначе кои са любимите соц. мрежи bogatite.com ?

 3. Bogatite.com

  мдам, мога да потвърдя всичко казано от Вас. Преди година влязох в IRC и дори най-големите канали бяха празни, но въпреки всичко видях доста познати поддържащи пламъкът на мрежата.
  А когато говорим за любими мрежи, мога определено да спомена – Фейсбуук, Туитър, Дигг, а защо да не включа към списъкът и Свежо и Любими,

 4. климатици

  Най-хубавото на социалните мрежи е че трудно могат да с цензурират. Да си припомним каква роля играе Туитър в Иран. А в Б-я не случайно ония доклад на Станишев се появи в социална мрежа .

 5. pavel author

  Да наистина, даже US президента – Барак Обама до голяма степен благодарение на социалните мрежи стана Президент

 6. Рени Янкова

  Да, наистина социалните мрежи се превърнаха в някаква масова психоза тази година… имам приятели, които буквално живят във Фейсбук… 🙂

 7. Павел

  Да, интересно ми е 2010 г. кое ли ще е актуалното? Може би някакви 3д соц. мрежи, или не знам и аз 🙂