Как мислите,

Гугъл манипулира ли резултатите от търсенето? Американска организация за защита на потребителите поиска от министерството на правосъдието на САЩ да разследва Google за нарушения на антимонополните закони.
Според правозащитниците, Google манипулира резултатите от търсене и поместваните реклами в тях, като по този начин намалява нивото на конкуренция. Consumer Watchdog твърди, че алгоритмите на Google са така настроени, че по желание на ръководството на компанията могат да доведат даден бизнес до разцвет или да го унищожат.

Потребителската организация иска от властите в САЩ да разделят Google на две компании – едната да се занимава с интeрнет търсене, а другата – с рекламния бизнес. От министeрството на правосъдието все още не са коментирали подаденото оплакване. През декември миналата година Consumer Watchdog поиска анулиране на сделката за поглъщане на рекламната услуга AdMob от Google.
Източник: http://it.dir.bg/2010/04/22/news6258453.html

Коментари: 3

парфюми 22 Apr 2010 в 8:03 pm

Ето това е новина! Някак си ме съмнява да манипулира резултатите, но човек постоянно вижда конспирацията за да му е по-лесно – търси си причина за това, че не става.
.-= парфюми´s last blog ..Мисия Дайте Си Паричките =-.

3D Уеб дизайн 29 Apr 2010 в 11:21 am

Ако намерят дори едно доказаталство гугъл ще залезе 🙂
.-= 3D Уеб дизайн´s last blog ..Black hat seo оптимизация =-.

admin 29 Apr 2010 в 6:46 pm

Абе да ти кажа, доказателства има… Проблемът е, че просто Google няма конкуренция! Веднага щом се навъдят 2-3 конкурента – нещата ще се нормализират

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge