Поколението Z

Какво е характерно за поколението Z…

Прекарват доста часове зад екрана на компютъра, както и не оставят на мира смартфонът си. Успоредно с всичко това, не поглеждат книга. Различава се и представата за живот.

В почти всяка област, родените след 1995 година се явява изцяло различно поколение, което същевременно си има и своите плюсове.

Това са деца на дигиталната ера, които трудно се подчиняват на правила. Твърди се, че хора от “поколението З” ще сменят поне 15 жилища, около 10 кариери и повече от 15 работни места в живота си.

 

сто чуваме, че младите не стават от компютъра и не оставят телефона. В същото време не четат. Имат и съвсем различна представа за живота от възрастните. Оказва се, че след 1995 година се ражда едно тотално различно и ново поколение, което няма нищо общо с поколенията преди тях. Те са дигиталните деца, които отказват да се подчиняват на правила. За тях се твърди, че ще сменят 15 жилища, 6 кариери и 17 работни позиции. Кои са поколението Z?

Поколението З става все по-мързеливо. Често, хората от това поколение, вместо а се разходят и да обядват в пицария, те предпочитат да я поръчат по телефона.

Очаква се в областта на “интернет на нещата” – IoT поколение З да покаже най-доброто, на което е способно. Изобретателни, но същевременно демотивирано, така бих го определил аз, това поколение.

Нещо повече, поколение Z знае всичко, тъй като не бива да се забравя, че смартфонът му е в ръцете винаги. Винаги може да провери дадена информация дали е достоверна, или не.

Но тук  е мястото да спомена, че това е голям проблем, най-вече защото социалните мрежи и търсещи машини

днес не са толкова добронамерени, както в началото, когато бяха създадени. Има и едно пренасищане на информация, дезориентация, объркване и често на даден въпрос има много отговори.

Друг е въпросът, че поради нечетенето на книги, поколение Z затъпява все повече, губи способността си да твори, да разсъждава в перспектива, но стига толкова негативи.

Съществуват много позитиви!

Очаква се поколение Z да промени света! Именно от поколение Z се очаква да се намери технологично решение на проблемът с глобалното затопляне, с природните бедствия и други.

Важно е още да отбележа, че всяко поколение вини предходното. Аз, като част от поколение Y донякъде съм виновен, че не съм предал на новото поколение позитивите от нашето време и често пред публика споделям за това, как нашето поколение е силно мотивирано, нахъсано, устремено, гонещо целите си до самия край и самата реализация. Нещо, което не виждам в поколение Y, но не бива и да ги виня. Всяко поколение си има силни и слаби страни.

Приятелски съвет към всички, когато Ви попитат нещо, не чеквайте в Гугъл и не отговаряйте веднага от прочетени резултати, без преди това да сте ги анализирали, търсачките вече са манипулирани и резултатите, които излизат първи съвсем не са най-достоверните.

Добави мнение по тази тема

Вашето име*:

E-mail (няма да бъде видим за ботове и спамъри)*:

Адрес на сайт:

Коментар:

Blue Captcha Image
Refresh

*

CommentLuv badge