Архив February 2017

За много пациенти не е ясно в какво се състои работата на техния стоматолог. Доста от нас гледат на зъболекаря като инквизитор, който ни подлага на ужасни неща. Всъщност за да бъдем позитивно настроени и да ходим с желание в кабинета за преглед е много важно да се запознаем по-отблизо с това какво използва, защото използва и каква е причината да изпитваме болка, когато ходим на зъболекар. В повечето случаи се оказва, че не толкова ни боли, а просто психически сме настроени за това, че ще ни се случи нещо страховито и това всъщност е катализатора за тези усещания.  Трябва да гледаме малко по-позитивно и навреме да обръщаме внимание на устата си хигиена, а не само тогава когато е неизбежна намесата на стоматолога. Знаете ли какво е дентално депо? В стоматологичната практика има доста термини, които се използват единствено в средите на лекарите по дентална медицина. За по-любознателните днес ще разкажем как зъболекаря избира уредите и материалите, с които работи и защо те са толкова важни за неговата практика.

Дентално депо е мястото, от което зъболекаря Ви си набавя нужните за работата му материали. Това може да е онлайн магазин, специализиран склад или дори търговския представител, който дори предлага такива с доставка до кабинета. На практика един специалист няма как да си купи тези продукти от обикновена дрогерия или аптека. Това са специализирани стоки, които освен, че трябва да бъдат съхранявани в точно определени условия, са и насочени към определена група клиенти, а именно стоматолозите. За ефективна практика зъболекаря се нуждае от изпитани и съвременни материали, които се набавят от денталното депо. Ако можеше у дома да извършваме лечението на зъбите си и сами да правим пломби, поставяме коронки и други въобще нямаше да има нужда и от такива специалисти. Може би и този ден ще настъпи, но за сега  все още се нуждаем от хора, които имат достатъчно знания, опит и авторитет за да ни лекуват.

За добрият специалист денталното депо е необходимост. Това е онова място, в което той ще намери необходимата му техника, материали и консумативи. Ако се замислите ще установите, че в един зъболекарски кабинет няма да откриете неща, които сте виждали и другаде. Тук всичко е строго специфично и се определя именно от това какво е необходимо на лекаря за адекватното лечение. В денталните депа се предлагат всякакви продукти, които се използват в зъболечението. Освен това тук могат да се поръчат специализирана техника както и пособия, които да улеснят практиката на Вашия дентален специалист. Затова нуждата от денталните депа е необходимост, която единствено добрият зъболекар би оценил.

 

С настъпването на лятото започваме да се питаме до кога ще отлагаме смяната на старите и вече избелели вътрешни щори у дома. Несъмнено сега е подходящият момент да потърсим надежден и доверен сред клиентите магазин за щори Бургас. Съществуват няколко ефективни и лесни начина за това. Проучването в интернет е често използвано от потребителите и само с изписване в търсачката и конкретизиране дали искаме мнения и отзиви от потребители веднага ще попаднем на достатъчно информация. Не можем обаче на сто процента да се доверим на клиентите, тъй като всеки си има различни предпочитания и виждания. Това е причина да има доволни и недоволни потребители. И ако едни ги устройва определен вид , то други поради някакви причини не са останали удовлетворени от магазина от който са закупили своите слънцезащитни средства. Така че пристъпваме към вторият начин да си набавим информация. Намерете магазините за щори в Бургас. Всеки от тях вероятно разполага със сайт  и фотоси на изпълнени проекти. Така можете да прецените дали компанията би отговорила на заданието което ще им поставите. Ако сте избрали няколко магазина за слънцезащита, които са ви впечатлили с моделите които предлагат можете да направите една разходка в Бургас и да ги посетите на място.

При покупка на щори, независимо дали става въпрос за вътрешни или външни прекия контакт с производителя или търговеца е повече от задължителен. Практиката показва, че винаги възникват допълнителни въпроси, които следва да бъдат уточнени на място преди да закупите новите си щори. Не само модела, размера и ефективността от щорите е важна. Много клиенти пропускат момента с монтирането им. Да се правим на майстори може да ни навлече не малко проблеми и ако си мисли, че ще спестим средства за тази услуга би се оказало, че най-много да си изгубим времето и да не направим нещата както трябва. Затова водещите магазини за щори Бургас предлагат и монтаж. Това е допълнителната гаранция за качество и срока на експлоатация на продукта, затова не подценявайте момента.

Кипро Бургас е водещ в Югоизточната част на страната като производител на всякакви щори. В магазина ще откриете богата гама от продукти, които ще осигурят ефективна защита не само за дома, но и за всякакви търговски площи. Завесите вече не са на мода, те са трудно почистващи се и изискват доста повече внимание. Затова посетете ни и вижте съвременното решение за слънцезащита , което ще предложим на изключително разумна цена. Очакваме Ви в магазина за щори Бургас!

40 студенти от Техническия факултет на ЮЗУ „Н. Рилски“ в Благоевград ще изучават предприемачество по програмата „JA Startup“ и
ще създадат стартъп екипи в следващите месеци

 

 

Съвместен проект – “#StartUpТворилница“ – в подкрепа на студентското предприемачество стартират JA България и евродепутатът Андрей Новаков в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград.

Проектът започна в университета днес с пресконференция и целодневно обучение на 40 студенти и преподаватели от Техническия факултет. Официалния старт с присъствие подкрепиха началникът на отдел Образование в Община Благоевград, Симона Митова, заместник-ректорът по научно-изследователската дейност на ЮЗУ проф. Георги Апостолов, ръководителят на Катедра „Технологично обучение и професионално образование“ и научен консултант към JA, проф. Сашко Плачков, преподаватели и студенти от университета. Регионалното управление по образованието в града беше представено от старши експерт Катя Иванова.
Съинициаторът на проекта, евродепутатът Андрей Новаков беше възпрепятстван по време на пътуването към Благоевград за пресконференцията, но благодарение на съвременните технологии поздрави гостите и участниците чрез връзка по скайп: „Вярвам в потенциала на България, на младите хора, на студентите в ЮЗУ и затова съм сигурен в успеха на #StartUp Творилница. Пожелавам смелост в реализацията на мечтите на тези млади хора, които се включват в проекта сега и поемат по пътя на предприемачеството!“
„Предприемачеството е моя мечта за образованието в Благоевград от години. Когато видях, какво са направили в София тех парк JA – JA Startup Хамбар, си помислих, колко ще бъде хубаво и нашите студенти да имат къде да творят и да се изявяват. А сега JA идва в нашия университет чрез този прекрасен проект и това ме прави много радостен!“, сподели заместник-ректорът по научно-изследователска дейност на ЮЗУ проф. Апостолов.
Днес студентите се включиха в работилници и презентации по генериране на бизнес идеи, презентационни умения и стартиране на собствена компания. Успешни, вече действащи предприемачи, част от мрежата бизнес-доброволци на JA, говориха пред студентите и преподавателите и организираха за тях интерактивни сесии.

В рамките на проекта и програмата на студентите предстои участие в няколко менторски съботи в JA Стартъп Хамбар в София Тех парк, обучение по водене на преговори, работа над идеите с подкрепата на преподаватели и ментори от бизнеса, разработване на прототипи и валидиране на идеите. В началото на месец май за участниците в „#StartUp Творилница“ JA и Андрей Новаков организират Иновационен лагер, който ще се проведе отново в града.

В началото на юни екипите от ЮЗУ ще представят своите прототипи на Младежкия стартъп форум „Изгряващи звезди“, организиран от JA България. Един от екипите ще се състезава и за специалната награда на Андрей Новаков, пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент.