Архив July 2014

Напоследък е все по-модерно да се правят продукти и изделия от вторични суровини и дървен материал, който вече е използван.

Било то от екологична гледна точка, било то от отключване на креативизъм, истината е една – творението на хората няма граници.

Щуротиите и оригиналните решения не спират да ни радват.
Споделяме с Вас и този стол, изготвен от две парчета метал и палети, но боядисан по един перфектен начин. Цялостната концепция оставяме на Вас да оцените, но според мен е уникална и красива.

palet stol

Знаете ли колко струва тазИ ЩУРОТИЯ? Продава се за повече от 500 лв български пари 🙂

Източник: https://www.etsy.com/sg-en/listing/114792951/pallet-chair-steel-legs?ref=shop_home_active

 

снимка: Blagoevgrad.eu

снимка: Blagoevgrad.eu

Лятото е сезонът през който почти всеки българин предпочита да прави ремонт. Причините – на първо място това, че има повече свободно време, второ място – дългият ден (знаем, че през летните дни е светло дори до 21.00 часа, което прави възможно ремонтните дейности да се извършват и извън работно време) и много други.

Любопитен факт е кога съседът ни е в правото си да извършва ремонт и кога трябва да спре, според българското законодателство.

Съществува регламентиран закон, който гласи, че от 2 до 4 часа следобед е забранено да се шуми и извършват ремонтни дейности, нарушаващи сънят на съседи.

Съществуват варианти и през почивните дни да бъдат забранени ремонти. Подобни забрани могат да се вземат на общо събрание, чрез което всички жители на жилищната кооперация гласуват.

Съществуват и така наречените “Добри практики” в случай, че сте решили да правите ремонт.
Едно добро решение е да оставите бележка на входната врата, в която да напишете, че планувате ремонтни дейности в периода от .. до .., като опишете датите и часовете, през които ще се извършват самите ремонтни дейности.

Добро решение е също така в самата бележка да се извините за временното неудобство, което ще създадете през този период.

Важно е също така да знаете, че всяка община си има собствен регламент от колко до колко часа през деня е разрешено да се ремонтира.

Ако имате въпроси, касаещи предстоящия ремонт, било то правни, технически, то специалистите от Архитектура Плюс ще Ви помогнат.

Компанията предлага архитектурни решения от А до Я, включващи строителен надзор, проектиране, изграждане, преустройства, интериор, узаконяване на незаконни строежи и обекти, фирмени надписи и обекти – изготвяне на документации за ползване на рекламна площ на открито и много други.

Все пак бъдете добронамерени и зачитайте мнението на съседите си,  спазвайте правилата, регламентирани от Вашата община и няма да има проблеми.

 

В случай, че нарушите часовете за ремонт, то съседите имат право да извикат полиция и да бъдете санкционирани.

Можете да разгледате и профила на компанията в Autodesk